domingo, 29 de enero de 2012

El concerto grosso

El concert és una de les formes instrumentals més importants del Barroc, formada per diferents moviments en els quals s'oposa un solista o petit grup de solistes a l'orquestra sencera. Amb l'ajuda d'aquest enllaç reconeixerem algunes de les característiques més importants d'aquesta forma musical.


jueves, 26 de enero de 2012

Partitura noteflight de la cançó popular de Pedreguer a la Xara

Aquesta és una de les cançons més cantades a la Marina Alta. En la cançó apareixen tres pobles com a protagonistes i es fa referència a una nova carretera oberta que facilitava el trànsit jovenívol dels xicots de Pedreguer a la Xara, per tal de vore una xicota de bon vore i que exercia de carnissera. Més endavant es produeix un xicotet disgust i els xicots d'eixen d'anar a la Xara i decideixen quedar-se a casa.


domingo, 22 de enero de 2012

Obertura de l'òpera Camen amb percussió corporal

Una obertura és una de les parts d'una òpera, el primer fragment que interpreta l'orquestra sense intervenció de les veus i que serveix d'introducció musical i de presentació de l'òpera. L'obertura pot ser un resum dels diferents temes musicals que apareixen en l'òpera.
 El següent treball realitzar per la professora Paola Oliva ens ajudarà a practicar amb percussió corporal les diferents figures musicals utilitzant com a base l'obertura de l'òpera Carmen.

martes, 10 de enero de 2012

Partitura Ola o che buon eco



Aquesta partitura treballada a l'aula és d'un madrigal renaixentista. El madrigal del Renaixement va representar el primer intent d'interrelacionar la música i el text a fi que tots dos expressaren la mateixa emoció.

Partitura Love me tender

Aquesta partitura ens servirà per a reconéixer un gran descobriment del Barroc: la melodia acompanyada. En aquesta textura és una veu la que destaca mentre les demés l'acompanyen harmònicament. També ens ajudarà a ornamentar la melodia després de la primera repetició.